Producció PAM

Producció de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM)

Com és el sector de les PAM ?

El sector de les PAM té una realitat diversa i complexa, que es deu a diferents factors:

  • Moltes espècies diferents que requereixen l’aplicació de tècniques de cultiu específiques.
  • Les formes d’elaboració i de transformació a nivell productiu són diverses, tantes com la diversitat de productes que es poden elaborar.
  • Gran influència de les evolucions tecnològiques i de tendències de consum.
  • Un sector utilitzador multiforme que obliga a treure al mercat un producte agrícola amb característiques industrials.
  • Un mercat internacional amb molta competència i un mercat nacional amb uns canals de comercialització difícils de visualitzar i accedir.

Per on començo?

Abans de posar-te a produir PAM s’han de valorar una sèrie d’alternatives que et portaran a decidir quina espècie cultivar, com ho faràs i com la transformaràs.

Pots seguir aquest diagrama de flux que t’ajudarà a estructurar les teves decisions i t’aportarà informació per a valorar les alternatives que tens

arrow_1a
arrow_2a

Recursos

Hi ha gent que ja té experiència de cultiu i transformació. Pots veure algunes experiències en aquests vídeos

Cultiu i recol·lecció de plantes aromàtiques i medicinals d’alta muntanya – Herbes de l’Alt Pirineu
Demostració de collita i destil·lació d’aromàtiques a petita escala – Cal Margarit
Més presentacions i vídeos a l’Espai de Transferència de Biomarkets